Osva > presentació
 

Dr. Carles Vallbona

El doctor Carles Vallbona, nascut a Granollers (Barcelona) el 1927, és professor de Serveis Distingits en Medicina Familiar i Comunitària al Baylor College of Medicine de Houston, Texas. També, és director mèdic del Programa de Salut Comunitària del Harris County Hospital District.

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona (1950), es doctorà en Medicina i Cirurgia a la mateixa universitat l'any 1959. Durant el període 1952-1953 va fer un internat de Pediatria a l'Hôpital des Enfants Malades de París i, durant el 1955-1956, una residència de Pediatria a la University of Louisville School of Medicine i al Baylor College of Medicine.

Té el títol de pediatre i puericultor de l'Escola de Puericultura de Barcelona (1952) i és diplomat per l'American Board of Pediatrics (1958). Ha estat membre del professorat del Baylor College of Medicine des de 1956 i ha exercit funcions de docència, recerca i serveis mèdics en diferents departaments i als hospitals afiliats al Baylor. És autor de més de 240 articles i capítols de llibres sobre temes de medicina comunitària, especialment pel que fa a la prevenció de malalties com la hipertensió i de trastorns cardiovasculars, i l'aplicació de sistemes d'immunització, i sobre qüestions relacionades amb la informatització dels processos de recollida i processament de dades mèdiques. En l'actualitat continua formant part del consell editorial de diverses revistes científiques.

Actualment és un dels col·laboradors de la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya, president del Consell Assessor de la Promoció de Salut per l'Activitat Física i membre del Comitè Coordinador del Programa Nacional d'Educació sobre la Hipertensió dels Instituts Nacionals de Salut dels Estats Units. Ha estat objecte de nombrosos premis i distincions tant a Catalunya com als Estats Units (destaquem, per exemple, el Premi Joan Dalòs, atorgat pel Centre Cardiovascular Sant Jordi, de Barcelona, el 1998; la Medalla d'Or del 3r Congrés Effort, de Barcelona, el 1997; o el nomenament de doctor honoris causa per la Universitat Autònoma de Barcelona, el 1997). Ha estat consultor de diverses institucions internacionals, com l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'Organització Panamericana de Salut i el Banc Mundial. També, ha participat en organitzacions voluntàries de salut, com l'Unicef, l'American Heart Association, l'American Lung Association o l'American Red Cross, a Houston, Texas. En el present, a banda de les activitats acadèmiques que porta a terme tant als Estats Units com a Catalunya, el Dr. Carles Vallbona està fent recerca sobre l'aplicació dels camps magnètics en el tractament del dolor. Ha estat el principal investigador del primer estudi científic rigorós que ha demostrat l'eficàcia dels imants estàtics i la transcendència del seu treball ha tingut ressò internacional. El Dr. Vallbona considera que la recerca sobre les aplicacions dels camps magnètics en el control de problemes de salut obre moltes perspectives i espera aportarhi noves idees.

     
   

 

OSVA és un projecte de: Amb el suport de : Departament de Salut PAAS Ajuntament de Granollers
Mapa web »    Afegir a favorits »    Avís legal »
Observatori de la Salut Carles Vallbona
email: osva@fhag.es · Tel: 93.842.50.00 ext. 2858